Ewa gotuje (546)

magazyn kulinarny Polska 2025  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

W menu odcinka pojawi się rodzimy klasyk - chłodnik ze szczawiu na zsiadłym mleku. Ewa Wachowicz przyrządza też pieczarki z mozzarellą, pyry z gzikiem, lemoniadę ogórkową i ciasto z rabarbarem.

Oglądaj w telewizji

So 6.09 11:00
Polsatlogo

Opis

Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania Ewa Wachowicz promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.

Przygotowywanie potraw Ewa Wachowicz rozpoczyna od rodzimego klasyka - chłodnika ze szczawiu na zsiadłym mleku. Następnie przyrządza pieczarki z mozzarellą w boczku oraz pieczone pyry z gzikiem, czyli ziemniaki z twarożkiem, będące regionalną potrawą kuchni wielkopolskiej. Przygotuje też zaskakującą lemoniadę ogórkową, a na deser - ciasto ucierane z rabarbarem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...