Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (400)
Wt, 14.10 2:00
Ewa gotuje (542)
Wt, 14.10 2:30
Ewa gotuje (401)
Wt, 14.10 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (543)
Wt, 14.10 3:05
Ewa gotuje (513)
Wt, 14.10 3:55
Ewa gotuje (457)
Wt, 14.10 7:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (402)
Śr, 15.10 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (544)
Śr, 15.10 2:35
Ewa gotuje (545)
Śr, 15.10 3:05
Ewa gotuje (458)
Śr, 15.10 7:30