Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (447)
Nd, 10.08 10:55
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (427)
Pon, 11.08 2:00
Ewa gotuje (428)
Pon, 11.08 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (323)
Pon, 11.08 7:30
Ewa gotuje (429)
Wt, 12.08 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (436)
Wt, 12.08 2:45
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (437)
Wt, 12.08 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (324)
Wt, 12.08 7:30
Ewa gotuje (430)
Śr, 13.08 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (438)
Śr, 13.08 2:45
i 1 późniejsza emisja