Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (455)
Wt, 09.12 1:55
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (456)
Wt, 09.12 2:25
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (410)
Wt, 09.12 2:45
Ewa gotuje (411)
Wt, 09.12 3:15
Ewa gotuje (457)
Śr, 10.12 2:25
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (412)
Śr, 10.12 2:45
Ewa gotuje (413)
Śr, 10.12 3:15
Ewa gotuje (528)
Śr, 10.12 3:40
Ewa gotuje (458)
Czw, 11.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (414)
Czw, 11.12 2:40