Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
So 8.02 11:30
TV 4
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (440)
Śr, 29.01 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (441)
Śr, 29.01 7:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (452)
Czw, 30.01 2:25
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (442)
Czw, 30.01 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (443)
Czw, 30.01 7:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (453)
Pt, 31.01 2:25
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (444)
Pt, 31.01 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (445)
Pt, 31.01 7:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (454)
So, 01.02 2:25
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (446)
So, 01.02 3:15
i 1 późniejsza emisja