Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
Wt 9.09 3:55
Polsat
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (455)
Pon, 08.09 2:00
Ewa gotuje (456)
Pon, 08.09 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (431)
Pon, 08.09 7:30
Ewa gotuje (457)
Wt, 09.09 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (484)
Wt, 09.09 2:45
Ewa gotuje (485)
Wt, 09.09 3:15
Ewa gotuje (432)
Wt, 09.09 7:30
Ewa gotuje (458)
Śr, 10.09 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (486)
Śr, 10.09 2:45
Ewa gotuje (487)
Śr, 10.09 3:15