Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
Nd 13.07 3:10
Polsat 2
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (540)
So, 12.07 8:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (396)
Nd, 13.07 2:00
Ewa gotuje (397)
Nd, 13.07 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (508)
Nd, 13.07 2:45
Ewa gotuje (398)
Pon, 14.07 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (303)
Pon, 14.07 7:30
Ewa gotuje (399)
Wt, 15.07 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (510)
Wt, 15.07 2:45
Ewa gotuje (511)
Wt, 15.07 3:10
Ewa gotuje (304)
Wt, 15.07 7:30