Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (453)
Wt, 10.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (450)
Wt, 10.06 2:45
Ewa gotuje (451)
Wt, 10.06 3:15
Ewa gotuje (495)
Wt, 10.06 4:10
Ewa gotuje (454)
Śr, 11.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (452)
Śr, 11.06 2:45
Ewa gotuje (455)
Czw, 12.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (456)
Pt, 13.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (457)
Pt, 13.06 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (496)
Pt, 13.06 4:05