Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
Wt 11.03 2:45
Polsat 2
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (368)
Pon, 10.03 2:30
Ewa gotuje (496)
Pon, 10.03 7:10
Ewa gotuje (497)
Pon, 10.03 7:35
Ewa gotuje (369)
Wt, 11.03 2:30
Ewa gotuje (510)
Wt, 11.03 3:15
Ewa gotuje (498)
Wt, 11.03 7:10
Ewa gotuje (499)
Wt, 11.03 7:35
Ewa gotuje (370)
Śr, 12.03 2:30
Ewa gotuje (511)
Śr, 12.03 2:45
Ewa gotuje (512)
Śr, 12.03 3:15
i 1 późniejsza emisja