Ewa gotuje (504)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Ewa Wachowicz mierzy się z daniami kuchni francuskiej. Do pierwszej potrawy potrzebuje pieczonej cebuli. Na bazie zrumienionego warzywa przygotowuje zupę. Daniem głównym będzie quiche lorraine.
Oglądaj w telewizji
Śr 25.12 3:15
Polsat 2
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Ewa Wachowicz mierzy się z daniami kuchni francuskiej. Do pierwszej potrawy potrzebuje pieczonej cebuli. Na bazie zrumienionego warzywa przygotowuje zupę cebulową. Daniem głównym będzie quiche lorraine, czyli tarta na słono wypełniona smażonym boczkiem i nadzieniem serowym. Potrawę tę przygotuje gość programu - Mateusz Gessler. Na deser prowadząca podaje sernik waniliowy z creme brulée na spodzie z ciasteczek czekoladowych.
Występują
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (372)
Czw, 12.12 7:10
Ewa gotuje (373)
Czw, 12.12 7:35
Ewa gotuje (405)
Pt, 13.12 2:00
Ewa gotuje (406)
Pt, 13.12 2:25
Ewa gotuje (410)
Pt, 13.12 2:45
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (411)
Pt, 13.12 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (374)
Pt, 13.12 7:10
Ewa gotuje (375)
Pt, 13.12 7:35
Ewa gotuje (407)
So, 14.12 2:30
Ewa gotuje (485)
So, 14.12 2:45