Ewa gotuje (496)

magazyn kulinarny Polska 2023  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Po powrocie z wycieczki prowadząca przygotuje sycące dania. Zaczyna od zupy kremu z ziemniaków, cebuli, czosnku i sera. Następnie ugotuje gulasz segedyński. Na deser poda imbirowe babeczki z gruszką.

Oglądaj w telewizji

Pt 20.12 3:15
Polsat 2logo

Opis

Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.

Po powrocie z górskiej wycieczki rowerowej prowadząca decyduje się przygotować sycące dania. Zaczyna od zupy kremu z ziemniaków, cebuli, czosnku i sera żółtego. Następnie przyrządza danie główne - gulasz segedyński, który od klasycznego węgierskiego dania różni się tym, że należy do niego dodać kiszoną kapustę. Na deser Ewa Wachowicz zamierza podać imbirowe babeczki z gruszką.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...