Ewa gotuje (444)
W skrócie
Prowadząca przygotuje pikantny krem z batatów i soczewicy, zabielony mleczkiem kokosowym. W ramach dania głównego poda podudzie indyka z sosem czekoladowym. Na deser zaś upiecze ensaimadę.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
W tym odcinku prowadząca przygotuje zupę na orientalną nutę - sycący i pikantny krem z batatów i soczewicy, zabielony mleczkiem kokosowym. W ramach dania głównego poda pieczone podudzie indyka z sosem czekoladowym. Na deser zaś upiecze ensaimadę, czyli zakręcone ciasto drożdżowe z Majorki, które przygotowuje się na smalcu zgodnie z oryginalnym przepisem.