Ewa gotuje (490)
W skrócie
Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wraca do Krakowa. Zacznie od hiszpańskiej zupy. Później zaprosi na pierogi z białą kapustą. Na deser upiecze szarlotkę z rodzynkami i budyniem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wraca do Krakowa i od razu zabiera się za gotowanie. Zacznie od hiszpańskiej zupy, która nazywa się fabada asturiana. To coś w rodzaju gęstego, treściwego i sycącego gulaszu z kiełbasą chorizo i kaszanką. Później autorka programu zaprosi widzów na jedną z najbardziej znanych polskich potraw - pierogi. Tym razem z białą kapustą. A na deser upiecze szarlotkę z prażonymi jabłkami, rodzynkami, cynamonem i budyniem.