Ewa gotuje (483)

magazyn kulinarny Polska 2023  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Tym razem prowadząca postawi na proste składniki. Zacznie od smacznej zupy szpinakowej. Następnie zaprosi na falafele, czyli bezmięsne klopsiki. Na deser poda czekoladowy deser. Tort ozdobią owoce.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.

Tym razem prowadząca postawi na proste, ogólnodostępne składniki. Zacznie od smacznej zupy szpinakowej. Następnie zaprosi na falafele, czyli bezmięsne klopsiki wielkości orzecha włoskiego, pochodzące z Bliskiego Wschodu. Na deser poda mocno czekoladowy deser. Tort ozdobią owoce.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...