Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Pon, 29.04 11:15
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki
Pon, 29.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny
Pon, 29.04 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego
Pon, 29.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole
Pon, 29.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością
Wt, 30.04 7:20
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353)
Wt, 30.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu
Wt, 30.04 16:10
Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni
Wt, 30.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć
Wt, 30.04 19:15
i 1 późniejsza emisja