Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu
Śr, 07.05 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe
Śr, 07.05 7:45
Okrasa łamie przepisy: Jabłka i borówki
Śr, 07.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna w kwiatach i bukwi
Śr, 07.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia
Śr, 07.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach
Śr, 07.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Minikiwi nowość na talerzu
Czw, 08.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Czw, 08.05 16:15
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski
Czw, 08.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza
Czw, 08.05 19:10
i 1 późniejsza emisja