Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta
Śr, 17.09 12:00
Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich
Śr, 17.09 17:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Sandomierz pachnący serem
Śr, 17.09 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce?
Śr, 17.09 19:15
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu
Czw, 18.09 12:00
Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska
Czw, 18.09 17:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś
Czw, 18.09 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku
Czw, 18.09 19:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny
Pt, 19.09 8:20
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska
Pt, 19.09 17:10
i 1 późniejsza emisja