Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Ekologiczne nowalijki
So, 16.08 7:15
Okrasa łamie przepisy: Na ogórkowym polu
So, 16.08 7:35
Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku
So, 16.08 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia pachnąca serem
So, 16.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Na jagody
So, 16.08 14:25
Okrasa łamie przepisy: Powszednia, choć niezwykła mąka
So, 16.08 15:25
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków
So, 16.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Mazurskie sałatki ziemniaczane
Nd, 17.08 7:40
Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku
Nd, 17.08 7:55
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zapomniany agrest i porzeczki
Nd, 17.08 12:00