Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika

W skrócie
Tym razem Karol Okrasa zaprasza widzów do Nadleśnictwa Baligród położonego w Bieszczadach. Kucharz przygotuje bieszczadzkie pierogi z kaszą gryczaną i miętą, a także tajemnicze stolniki.
Oglądaj w telewizji

Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa zaprasza widzów do Nadleśnictwa Baligród położonego w Bieszczadach. Oprowadzi go leśnik, pan Kazimierz Nóżka, znany miłośnikom zwierząt, autor niezwykłych filmów ukazujących życie niedźwiedzi i żubrów. W rewanżu za wycieczkę i opowieści kucharz przygotuje ulubione potrawy swojego przewodnika. Wśród propozycji dań znalazły się: bieszczadzkie pierogi z kaszą gryczaną, miętą oraz tajemnicze stolniki.