Ewa gotuje (449)
W skrócie
Prowadząca pokaże, jak po świętach spożytkować nadmiar jedzenia. Pierwszą propozycją będzie farszmak. Kolejne danie to huevos rangeros, czyli wywodzące się z kuchni meksykańskiej jajka po farmersku.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Już po Świętach Wielkiej Nocy, więc Ewa Wachowicz zaprezentuje jak spożytkować nadmiar przygotowanego wcześniej jedzenia i wykorzystać je w przepisach kuchni resztkowej. Pierwszą propozycją będzie farszmak. Potrawa niezwykle sycąca o bardzo tajemniczej nazwie, którą można łatwo wykonać w jednym garnku. Kolejnym daniem będą huevos rangeros, czyli mające swoje źródło w kuchni meksykańskiej jajka po farmersku. Na koniec deser. Pyszny i puszysty sernik z olejem rzepakowym.