Ewa gotuje (446)

magazyn kulinarny Polska 2022  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Tym razem Ewa rozpocznie program, gotując gęsie żołądki. Na drugie danie poda boczniaki w cieście naleśnikowym, które serwowane będą z ziemniakami z wody oraz marchewką duszoną z groszkiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.

Ewa rozpocznie program, gotując gęsie żołądki, które przyrządzi na wywarze z gęsiego uda. Na drugie danie poda boczniaki w cieście naleśnikowym, które serwowane będą z ziemniakami z wody oraz marchewką duszoną z groszkiem. Na deser Ewa zaproponuje sycylijski przysmak o nazwie cannoli - smażone w głębokim tłuszczu rurki z kremem na bazie sera ricotta, z dodatkiem kawałków czekolady i pistacji. Ciemny kolor ciasta jest zasługą deserowego wina Marsala. Prowadząca pokaże też, jak zrobić konfiturę z bananów.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...