Okrasa łamie przepisy: Polskie jabłko
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Gospodarz programu rusza w okolice Grójca na poszukiwanie najsmaczniejszych i najdorodniejszych jabłek.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów
Czw, 22.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Powszednia, choć niezwykła mąka
Czw, 22.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska
Czw, 22.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Polska kaszanka
Czw, 22.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach
Pt, 23.05 11:35
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne
Pt, 23.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
Pt, 23.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
Pt, 23.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Pasternak na polski stół
Pt, 23.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie
So, 24.05 7:10