Okrasa łamie przepisy: Polskie jabłko
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Gospodarz programu rusza w okolice Grójca na poszukiwanie najsmaczniejszych i najdorodniejszych jabłek.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga
Czw, 31.07 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik
Czw, 31.07 7:45
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko
Czw, 31.07 12:00
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Czw, 31.07 17:10
Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba
Czw, 31.07 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół
Czw, 31.07 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem
Pt, 01.08 11:35
Okrasa łamie przepisy: Jeżyny na polskim talerzu
Pt, 01.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem
Pt, 01.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Na ryby do Gdańska
Pt, 01.08 18:35
i 1 późniejsza emisja