Ewa gotuje (442)
W skrócie
Mistrzyni kuchni przybliża potrawy peruwiańskie. Pierwszą z nich będzie chicharrón. Pod tą tajemniczą nazwą kryje się kanapka wypełniona smażonym boczkiem, batatami i salsą kreolską.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
W pierwszym odcinku nowego sezonu Ewa postawi na potrawy peruwiańskie. Pierwszą z nich będzie chicharrón. Pod tą tajemniczą nazwą kryje się kanapka wypełniona smażonym boczkiem, batatami i salsą kreolską. W ramach dania głównego poda ají de gallina, coś w rodzaju potrawki z kurczaka. Na deser zaproponuje mające hiszpański rodowód churros. Ewa kilka tygodni temu odwiedziła Peru, gdzie gościła w Świętej Dolinie Inków i zwiedziła Machu Picchu. Zachwyciła się też tamtejszą kuchnią.