Makłowicz w podróży: Filipiny - Wokół stolicy

magazyn kulinarny Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Miłośnik kuchni kontynuuje podróż po Manili. Kosztuje wieprzowinę z rożna. Spotyka mistrzynię filipińskiej kuchni, Lilian Borromeo, która pokazuje mu miejscowe specjały i przyrządza adobo.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

Miłośnik kuchni kontynuuje swoją podróż po Manili. Kosztuje wieprzowinę z rożna. Spotyka mistrzynię filipińskiej kuchni, Lilian Borromeo, która pokazuje mu miejscowe specjały i przyrządza adobo, czyli marynowane w occie mięso, duszone z czosnkiem, przyprawami oraz ziołami. Robert przemierza zatłoczone ulice i zagląda na targ owoców morza.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...