Ewa gotuje (439)
W skrócie
Tym razem prowadząca pokaże, jak przygotować góralską zaproskę, czyli wywodzącą się z Podhala regionalną zupę jarzynową zasmażką na słoninie. Ewa Wachowicz zaprezentuje też potrawy wigilijne.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca pokaże, jak przygotować góralską zaproskę, czyli wywodzącą się z Podhala regionalną zupę jarzynową zasmażką na słoninie. Ewa Wachowicz zaprezentuje też potrawy wigilijne. Usmaży karpia, którego następnie zapiecze w kiszonej kapuście podgotowanej z żurawiną. Na deser poda ciasteczka w kształcie orzeszków, które przełoży kremem z orzechów włoskich. Pokaże też, jak zrobić pikle z marchwi.