Ewa gotuje (433)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie, którą poda z kisielem na domowych winogronach i ryżem po persku. Potrawa ta będzie tradycyjnie gotowana z szafranem i rodzynkami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (394)
Czw, 18.04 2:30
Ewa gotuje (398)
Czw, 18.04 2:45
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (399)
Czw, 18.04 3:15
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (475)
Czw, 18.04 6:00
Ewa gotuje (448)
Czw, 18.04 7:05
Ewa gotuje (449)
Czw, 18.04 7:35
Ewa gotuje (395)
Pt, 19.04 2:30
Ewa gotuje (400)
Pt, 19.04 2:45
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (401)
Pt, 19.04 3:15
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (476)
Pt, 19.04 6:00