Ewa gotuje (433)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie, którą poda z kisielem na domowych winogronach i ryżem po persku. Potrawa ta będzie tradycyjnie gotowana z szafranem i rodzynkami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (445)
Śr, 22.01 2:30
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (427)
Śr, 22.01 2:45
Ewa gotuje (428)
Śr, 22.01 3:15
Ewa gotuje (430)
Śr, 22.01 7:10
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (431)
Śr, 22.01 7:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (446)
Czw, 23.01 2:25
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (429)
Czw, 23.01 2:45
Ewa gotuje (432)
Czw, 23.01 7:10
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (447)
Pt, 24.01 2:25
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (434)
Pt, 24.01 7:10
i 1 późniejsza emisja