Ewa gotuje (433)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie.
Oglądaj w telewizji
Wt 23.12 3:15
Polsat 2
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie, którą poda z kisielem na domowych winogronach i ryżem po persku. Potrawa ta będzie tradycyjnie gotowana z szafranem i rodzynkami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (456)
Śr, 10.12 1:55
Ewa gotuje (457)
Śr, 10.12 2:25
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (412)
Śr, 10.12 2:45
Ewa gotuje (413)
Śr, 10.12 3:15
Ewa gotuje (528)
Śr, 10.12 3:40
Ewa gotuje (455)
Czw, 11.12 1:35
Ewa gotuje (458)
Czw, 11.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (414)
Czw, 11.12 2:40
Ewa gotuje (415)
Czw, 11.12 3:10
Ewa gotuje (529)
Czw, 11.12 3:40