Ewa gotuje (433)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie, którą poda z kisielem na domowych winogronach i ryżem po persku. Potrawa ta będzie tradycyjnie gotowana z szafranem i rodzynkami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (410)
So, 17.05 2:45
Ewa gotuje (411)
So, 17.05 3:15
Ewa gotuje (351)
So, 17.05 7:30
Ewa gotuje (532)
So, 17.05 8:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (542)
So, 17.05 11:05
Ewa gotuje (430)
Nd, 18.05 2:30
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (412)
Nd, 18.05 2:45
Ewa gotuje (413)
Nd, 18.05 3:15
Ewa gotuje (431)
Pon, 19.05 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (388)
Pon, 19.05 7:00