Okrasa łamie przepisy: Kuchnia myśliwska
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Przed laty dziczyzna królowała na polskich stołach, dzisiaj jest już niemal zupełnie zapomniana. Karol postanawia ją przypomnieć. Przygotowuje potrawy z bażanta, sarny oraz dzika.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach
Pt, 06.06 16:10
Okrasa łamie przepisy: Gęś i kaczka na jednym stole
Pt, 06.06 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
Pt, 06.06 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół
So, 07.06 7:10
Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj
So, 07.06 7:35
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Chwasty na talerzu
So, 07.06 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach
So, 07.06 8:40
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby
So, 07.06 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu
So, 07.06 14:25
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
So, 07.06 15:25
i 1 późniejsza emisja