Okrasa łamie przepisy: Karp
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę karpia w Głobinie koło Słupska. Następnie przygotowuje dwie smakowite potrawy z tej popularnej ryby, w tym własną wariację na temat karpia smażonego.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni
So, 26.04 7:10
Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo
So, 26.04 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki
So, 26.04 8:25
Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne
So, 26.04 8:40
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku
So, 26.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla
So, 26.04 14:25
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach
So, 26.04 15:00
Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą
So, 26.04 16:20
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Białe sosy
So, 26.04 21:50
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski
Nd, 27.04 7:20
i 2 późniejsze emisje