Okrasa łamie przepisy: Karp
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę karpia w Głobinie koło Słupska. Następnie przygotowuje dwie smakowite potrawy z tej popularnej ryby, w tym własną wariację na temat karpia smażonego.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska
Pon, 16.06 7:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu
Pon, 16.06 7:45
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle
Pon, 16.06 11:15
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska
Pon, 16.06 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353)
Pon, 16.06 17:10
Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne
Pon, 16.06 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennej maliny
Pon, 16.06 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy
Pon, 16.06 21:45
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu
Wt, 17.06 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze
Wt, 17.06 17:10