Okrasa łamie przepisy: Karp
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Wt 28.10 19:15
TVP Rozrywka
Śr 29.10 7:45
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę karpia w Głobinie koło Słupska. Następnie przygotowuje dwie smakowite potrawy z tej popularnej ryby, w tym własną wariację na temat karpia smażonego.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna
So, 18.10 12:00
Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie
So, 18.10 14:25
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową
So, 18.10 15:25
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska
So, 18.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe
So, 18.10 21:50
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny
Nd, 19.10 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo
Nd, 19.10 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie
Nd, 19.10 12:00
Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy
Nd, 19.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś
Pon, 20.10 7:10