Okrasa łamie przepisy: Karp
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Pon 7.07 18:40
TVP Rozrywka
Wt 8.07 7:10
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę karpia w Głobinie koło Słupska. Następnie przygotowuje dwie smakowite potrawy z tej popularnej ryby, w tym własną wariację na temat karpia smażonego.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska
Nd, 06.07 17:10
Okrasa łamie przepisy: Kaczka
Pon, 07.07 7:10
Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika
Pon, 07.07 7:45
Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu
Pon, 07.07 11:15
Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna
Pon, 07.07 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
Pon, 07.07 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk
Pon, 07.07 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy
Wt, 08.07 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe
Wt, 08.07 17:10
Okrasa łamie przepisy: Wołowina dojrzewająca
Wt, 08.07 18:40
i 1 późniejsza emisja