Okrasa łamie przepisy: Karp
magazyn kulinarny Polska 2012
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę karpia w Głobinie koło Słupska. Następnie przygotowuje dwie smakowite potrawy z tej popularnej ryby, w tym własną wariację na temat karpia smażonego.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach
Pt, 10.05 7:20
Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
Pt, 10.05 7:45
Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy
Pt, 10.05 8:20
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu
Pt, 10.05 11:35
i 6 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska
Pt, 10.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu
Pt, 10.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Pt, 10.05 18:40
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana
Pt, 10.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków
So, 11.05 7:15
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół
So, 11.05 7:50
i 3 późniejsze emisje