Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody
![zdjęcie](http://media.teleman.pl/photos/720x445/Okrasa-Lamie-Przepisy-Brytyjska-Jagniecina-Po-Polsku-2015.jpg)
W skrócie
Karol uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzącyy pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatar.
Oglądaj w telewizji
![logo](http://media.teleman.pl/logos/80x64/176.png?v=1572510758)
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym odcinku Karol Okrasa uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzący pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatara ze świeżego pstrąga, który najlepiej smakuje z prawdziwkami. Zdradzi również przepis na pieczoną rybę z ziemniakami z rusztu.