Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzącyy pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatar.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

W tym odcinku Karol Okrasa uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzący pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatara ze świeżego pstrąga, który najlepiej smakuje z prawdziwkami. Zdradzi również przepis na pieczoną rybę z ziemniakami z rusztu.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...