Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012

W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Mniej cukru, więcej zdrowia
Nd, 06.07 7:15
Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie
Nd, 06.07 7:50
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską
Nd, 06.07 12:00
Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska
Nd, 06.07 17:10
Okrasa łamie przepisy: Kaczka
Pon, 07.07 7:10
Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika
Pon, 07.07 7:45
Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu
Pon, 07.07 11:15
Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna
Pon, 07.07 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
Pon, 07.07 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Karp
Pon, 07.07 18:40
i 1 późniejsza emisja