Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012

W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek
Pon, 25.08 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje
Pon, 25.08 7:45
Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
Pon, 25.08 11:15
Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek
Pon, 25.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne
Pon, 25.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka
Pon, 25.08 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie
Pon, 25.08 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy
Wt, 26.08 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze
Wt, 26.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska
Wt, 26.08 18:40
i 1 późniejsza emisja