Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012
W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem
Nd, 14.12 7:50
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ciasta z ognia
Nd, 14.12 12:10
Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne
Nd, 14.12 17:10
Okrasa łamie przepisy: Zapomniane ryby
Pon, 15.12 7:10
Okrasa łamie przepisy: Z paleniska i z fajerki
Pon, 15.12 7:45
Okrasa łamie przepisy: Hałuszki podlaskie
Pon, 15.12 11:50
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska
Pon, 15.12 14:25
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy
Pon, 15.12 17:10
Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu
Pon, 15.12 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek
Pon, 15.12 19:15
i 1 późniejsza emisja