Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012

W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne
So, 26.04 15:25
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą
So, 26.04 16:20
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Białe sosy
So, 26.04 21:50
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo
Nd, 27.04 7:05
Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski
Nd, 27.04 7:20
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach
Nd, 27.04 7:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia majonezu
Nd, 27.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie
Pon, 28.04 7:10
Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku
Pon, 28.04 7:45
Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku
Pon, 28.04 12:00