Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012

W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków
Nd, 14.09 12:00
Okrasa łamie przepisy: Jeżyny na polskim talerzu
Nd, 14.09 17:10
Okrasa łamie przepisy: Francuskie inspiracje
Pon, 15.09 7:10
Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska
Pon, 15.09 7:45
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny
Pon, 15.09 11:45
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach
Pon, 15.09 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Buraczane trio
Pon, 15.09 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Różne smaki wieprzowiny z grilla
Pon, 15.09 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
Pon, 15.09 19:15
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół
Pon, 15.09 21:45