Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012

W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba
Pt, 01.08 7:05
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół
Pt, 01.08 7:40
Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem
Pt, 01.08 11:35
Okrasa łamie przepisy: Jeżyny na polskim talerzu
Pt, 01.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem
Pt, 01.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Na ryby do Gdańska
Pt, 01.08 18:35
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Buraczane trio
Pt, 01.08 19:05
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Sery z Żuław
So, 02.08 7:30
Okrasa łamie przepisy: Wszystko z gryki
So, 02.08 7:35
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Czas na jajka
So, 02.08 8:00
i 1 późniejsza emisja