Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012
W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu
Pt, 03.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie
So, 04.05 7:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
So, 04.05 7:30
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kaczka nie tylko z jabłkami
So, 04.05 7:45
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska
So, 04.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu
So, 04.05 14:25
i 7 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
So, 04.05 15:25
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
So, 04.05 16:25
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Wiosenny polski obiad
So, 04.05 22:05
Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków
Nd, 05.05 7:45
i 1 późniejsza emisja