Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012

W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Pon 20.10 19:15
TVP Rozrywka
Wt 21.10 7:45
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Na ryby do Rybna
Pt, 10.10 7:10
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla
Pt, 10.10 7:45
Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska
Pt, 10.10 8:20
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu
Pt, 10.10 12:00
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu
Pt, 10.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Polska wieprzowina na trzy sposoby
Pt, 10.10 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj
Pt, 10.10 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Królowe cytryny
So, 11.10 7:15
Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody
So, 11.10 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny
So, 11.10 8:20
i 1 późniejsza emisja