Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska 2012

W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Pt 27.06 18:40
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Obiad w jednym termosie
Nd, 15.06 7:10
Okrasa łamie przepisy: Tajemnice domowej kiełbasy
Nd, 15.06 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska
Nd, 15.06 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki
Nd, 15.06 17:10
Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska
Pon, 16.06 7:10
Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu
Pon, 16.06 7:45
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle
Pon, 16.06 11:15
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska
Pon, 16.06 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353)
Pon, 16.06 17:10
Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne
Pon, 16.06 18:40
i 1 późniejsza emisja