Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa opowiada o tradycji i sposobach wędzenia twarogu. Przygotowuje go według dwóch przepisów z dodatkiem sera. Gośćmi kucharza są: Anna Węgrzynowska i Jacek Raczyński.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
Pon, 25.08 11:15
Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek
Pon, 25.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne
Pon, 25.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka
Pon, 25.08 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie
Pon, 25.08 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy
Wt, 26.08 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze
Wt, 26.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska
Wt, 26.08 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza
Wt, 26.08 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła
Śr, 27.08 7:00