Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg
magazyn kulinarny Polska 2012
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa opowiada o tradycji i sposobach wędzenia twarogu. Przygotowuje go według dwóch przepisów z dodatkiem sera. Gośćmi kucharza są: Anna Węgrzynowska i Jacek Raczyński.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów
Pon, 06.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia
Pon, 06.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Obiad w jednym termosie
Pon, 06.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska
Wt, 07.05 7:20
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie
Wt, 07.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Festiwal ziemniaka
Wt, 07.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki
Wt, 07.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Tajemnice domowej kiełbasy
Wt, 07.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Śr, 08.05 7:00
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe
Śr, 08.05 7:20