Okrasa łamie przepisy: Ryby morskie
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza późną jesienią nad Bałtyk. Udowadnia widzom, że nad polskim morzem bywa interesująco nie tylko w sezonie letnim.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny
Śr, 30.04 16:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska
Śr, 30.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina
Śr, 30.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Na jagody
Czw, 01.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski
Czw, 01.05 16:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje
Czw, 01.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki
Czw, 01.05 19:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla
Pt, 02.05 11:35
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: W podlaskim ogrodzie ziołowym
Pt, 02.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
Pt, 02.05 16:10
i 2 późniejsze emisje