Okrasa łamie przepisy: Ryby morskie
magazyn kulinarny Polska 2012
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza późną jesienią nad Bałtyk. Udowadnia widzom, że nad polskim morzem bywa interesująco nie tylko w sezonie letnim.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Ślady holenderskie na polskim stole
Wt, 21.01 7:45
Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze
Wt, 21.01 12:00
Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki
Wt, 21.01 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach
Wt, 21.01 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Sery z Żuław
Wt, 21.01 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Żywiecka brukiew
Śr, 22.01 7:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Polskie wersje światowej klasyki
Śr, 22.01 12:00
Okrasa łamie przepisy: Golonka inaczej
Śr, 22.01 16:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek
Śr, 22.01 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Schabowy z kością na grill
Śr, 22.01 19:10
i 1 późniejsza emisja