Ewa gotuje (374)

W skrócie
Ewa Wachowicz przygotuje dania na obiad z okazji listopadowego święta. Proponuje między innymi barszcz czerwony z żeberek wieprzowych, z kawałkami mięsa, jajkiem poszetowym i kleksem śmietany.
Oglądaj w telewizji

Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz przygotuje dania odpowiednie na uroczysty obiad z okazji listopadowego święta narodowego. Zupą będzie barszcz czerwony z wędzonych żeberek wieprzowych, z kawałkami mięsa, jajkiem poszetowym i kleksem śmietany. Następnie przyjdzie czas na pieczoną gęsią pierś z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty. Na słodko ciasto malinowo-brzoskwiniowe z bezą.