Okrasa łamie przepisy: Wiosenne grillowanie

W skrócie
Wiosenne grillowanie powoli staje się nową polską tradycją. Miłośnik dobrej kuchni przygotowuje trzy potrawy, które doskonale nadają się na rozpoczęcie nowego sezonu grillowego.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Wiosenne grillowanie powoli staje się nową polską tradycją. Karol przygotowuje trzy potrawy, które idealnie nadają się na rozpoczęcie nowego sezonu grillowego. Dzieli się przepisami na szaszłyki z kurczaka w jogurcie z sałatkami z marchewki i z cebuli oraz mieloną karkówkę na szpadkach z pieczonymi gruszkami i sosem miętowym. Zdradza też swój sposób na grillowanego pstrąga marynowanego w lubczyku, z sałatką z pieczonych warzyw.