Ewa gotuje (361)

W skrócie
Gospodyni opowie o tradycyjnej potrawie Krakowa, zupie rumfordzkiej. Daniem głównym będą sznycle. Na deser Ewa Wachowicz zaserwuje ciasteczka przygotowane w krakowskiej szkole gastronomicznej.
Oglądaj w telewizji

Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Gospodyni opowie o tradycyjnej potrawie Krakowa, zupie rumfordzkiej, zwanej też zupą ekonomiczną. Daniem głównym będą tym razem sznycle, które inaczej niż w reszcie Polski, w Krakowie i jego okolicach są kotletami mielonymi. Na deser Ewa Wachowicz zaserwuje pyszne ciasteczka, przygotowane w jednej z krakowskich szkół gastronomicznych.