Ewa gotuje (359)

W skrócie
Z okazji Wielkanocy gospodyni upiecze wytrawną tartę. Przygotuje także pieczeń z indyka nadziewaną suszonymi morelami. Propozycja na deser to beza przypominająca wyglądem jajko sadzone.
Oglądaj w telewizji

Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Z okazji Wielkanocy gospodyni programu upiecze wytrawną tartę, idealną do zastąpienia świątecznego mazurka. W kuchni zostanie przygotowana także pieczeń z indyka nadziewana suszonymi morelami oraz orzechami włoskimi. Propozycja na deser to beza przypominająca wyglądem jajko sadzone prosto z patelni.