Ewa gotuje (354)

W skrócie
Prowadząca przybliży kuchnię góralską. Na początek przygotuje żur z dużą ilością swojskich wędlin. Potem upiecze golonkę. Na deser zrobi galaretkę na bazie zsiadłego mleka i kisiel z borówek.
Oglądaj w telewizji

Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Prowadząca przybliży kuchnię góralską. Na początek przygotuje żur z dużą ilością swojskich wędlin, czyli świeżyzny. Potem upiecze golonkę wieprzową, nietypowo z piwem i sosem sojowym. Poda ją z grulami, tzn. ziemniakami, z pieca oraz kapustą zasmażaną. Na deser zrobi galaretkę na bazie zsiadłego mleka, z odrobiną orzechów włoskich. Do tego ugotuje kisiel z borówek.