Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga
magazyn kulinarny Polska
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotowuje potrawy z popularnej ryby słodkowodnej, pstrąga, m.in. tatara i filet wędzony na grillu.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Cuda, czyli ciasta na kiju
Śr, 10.12 7:00
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową
Śr, 10.12 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kiszona kapusta - zdrowie z beczki
Śr, 10.12 7:45
Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby
Śr, 10.12 12:00
Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły
Śr, 10.12 17:10
Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie
Śr, 10.12 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Nieznany burak cukrowy
Śr, 10.12 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Inne gołąbki
Czw, 11.12 12:00
Okrasa łamie przepisy: Staropolski post wigilijny
Czw, 11.12 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lawendowym wzgórzu
Czw, 11.12 18:40
i 1 późniejsza emisja