Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga
magazyn kulinarny Polska

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotowuje potrawy z popularnej ryby słodkowodnej, pstrąga, m.in. tatara i filet wędzony na grillu.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Nd, 29.06 12:00
Okrasa łamie przepisy: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką
Nd, 29.06 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
Pon, 30.06 7:15
Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna w kwiatach i bukwi
Pon, 30.06 7:45
Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny
Pon, 30.06 11:15
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Pon, 30.06 12:00
Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika
Pon, 30.06 17:10
Okrasa łamie przepisy: Pstrąg
Pon, 30.06 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Na jagody
Pon, 30.06 19:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu
Wt, 01.07 12:00