Okrasa łamie przepisy: Zimą nad morzem

magazyn kulinarny Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa rusza do Dębek. Na zimowej plaży przygotuje potrawy stanowiące tradycyjne dania Kaszubów nadmorskich: sałatkę ze śledzia z pieczonymi ziemniakami i łopatkę wieprzową w weku.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wyrusza do Dębek, popularnej nadmorskiej miejscowości. Na zimowej plaży przygotuje trzy propozycje potraw, stanowiące tradycyjne dania Kaszubów nadmorskich: sałatkę z śledzia, ogórków kiszonych i i śledziowego mlecza podaną z podpieczonymi na patelni ziemniakami, łopatkę wieprzową w weku oraz pulpety z dorsza w sosie śmietanowym.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...