Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
magazyn kulinarny Polska
W skrócie
W tym odcinku Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z ziemniaków i sera dojrzewającego. Kucharz przygotuje zupę krem, zapiekankę z ziemniakami i łososiem oraz ziemniaki pieczone w ognisku z sosem serowym i pstrągiem.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny
Pon, 29.04 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego
Pon, 29.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole
Pon, 29.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością
Wt, 30.04 7:20
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353)
Wt, 30.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu
Wt, 30.04 16:10
Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni
Wt, 30.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć
Wt, 30.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Śr, 01.05 7:00
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze
Śr, 01.05 12:00