Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole

W skrócie
Karol Okrasa zaprasza widzów do gotowania inspirowanego smakami z dzieciństwa. Na Mazurach przygotowuje korzenny gulasz wieprzowy, duszonego królika z kaszą i buraczkami oraz zupę z piwa i twarogu.
Oglądaj w telewizji

Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Gospodarz programu, Karol Okrasa, zaprasza widzów do wspólnego gotowania inspirowanego smakami z dzieciństwa. On sam wczesne lata swojego życia spędził w pegeerowskim bloku, gdzie mieszkańcy dzielili się z sąsiadami, tym co sami wyhodowali lub zasadzili w przyblokowym ogródku. Na Mazurach, w niewielkim Szczuplinie przygotowuje trzy potrawy: korzenny gulasz wieprzowy z cebulą, duszonego królika z kaszą i buraczkami oraz pożywną zupę z piwa i twarogu.