Ewa gotuje (278)
W skrócie
Gospodyni programu przyrządza dania kuchni francuskiej. Przygotuje zupę cebulową z grzankami i startym żółtym serem. Jako danie główne poda przysmak z Burgundii - pieczony gulasz wołowy z boczkiem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Gospodyni programu przyrządza dania kuchni francuskiej. Przygotuje zupę cebulową z grzankami i startym żółtym serem. Jako danie główne poda przysmak z Burgundii - pieczony gulasz wołowy z boczkiem, warzywami i pieczarkami z dodatkiem czerwonego wina. Na deser zaserwuje z kolei ciasteczka francuskie z kremem budyniowym, malinami i borówkami. Gościem Ewy Wachowicz będzie Maryla Rodowicz.