Ewa gotuje (415)

magazyn kulinarny Polska 2021  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania do świąt Wielkanocnych. Na początek przygotuje pieczeń z piersi indyka. Można ją podać zarówno na ciepło, jak i wykorzystać na zimno w postaci wędliny.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.

Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania do świąt Wielkanocnych. Na początek przygotuje pieczeń z piersi indyka. Można ją podać zarówno na ciepło, jak i wykorzystać na zimno w postaci wędliny do kanapek. Następnie zaserwuje polędwiczki wieprzowe nadziewane farszem szpinakowym z dodatkiem suszonych pomidorów. Na koniec przygotuje deser - babkę czekoladową z lukrem pomarańczowym. Przy okazji Ewa zdradzi jak samodzielnie przygotować zakwas na żur - klasyczny na mące żytniej oraz bezglutenowy na płatkach owsianych.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...