Ewa gotuje (274)

magazyn kulinarny Polska 2016  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz sięga po jarmuż. Przygotuje z nim zupę, a następnie zrobi gołąbki zawijane w liście jarmużu, które poda z tzatzikami. Na deser proponuje ciasto z kremem śmietankowym i masą malinową.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa Wachowicz sięga po jarmuż - warzywo, które wróciło do łask po latach kulinarnego zapomnienia. Gospodyni programu najpierw przygotowuje zupę z jarmużem. Następnie robi gołąbki zawijane w liście jarmużu, a podane z sosem tzatziki. Na deser jarmużu już nie będzie - będzie za to ciasto z kremem śmietankowym i masą malinową.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...