Ewa gotuje (409)

magazyn kulinarny Polska 2020  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca pokaże, jak przygotować winną polewkę, a także zupę na domowym winie. W ramach dania głównego poda gęsie udka w sosie śliwkowo-sojowym, a na deser upiecze kruche rogaliki drożdżowe.

Oglądaj w telewizji

Pt 3.05 2:30
Polsat Rodzinalogo

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne dania, które proponuje, są szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przygotować winną polewkę, a także zupę na domowym winie. W ramach dania głównego poda gęsie udka w sosie śliwkowo-sojowym, a na deser upiecze kruche rogaliki drożdżowe. Przygotowując tę słodką przekąskę, skorzysta z domowych powideł z suszonych śliwek. Ewa pokaże także, jak zrobić kombuchę, czyli fermentowaną herbatę, która uchodzi za niezwykle zdrową.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...