Ewa gotuje (268)
W skrócie
Ewa Wachowicz przygotowuje wielkanocne potrawy. Zaczyna od kremu chrzanowego z chrustem ziemniaczanym. Bazą zupy jest wywar na wędzonym boczku. Kolejne danie to szynka przygotowana domowym sposobem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz wraca do domu ze święconką i zabiera się za przygotowanie wielkanocnych potraw. Gotowanie rozpoczyna od kremu chrzanowego z chrustem ziemniaczanym. Bazą zupy jest wywar na wędzonym boczku. Kolejne danie to szynka wieprzowa przygotowana domowym sposobem. Na deser gospodyni programu piecze zaskakujący mazurek, ponieważ złożony z kruchego ciasta, kajmaku i biszkoptu z kokosem, orzechami włoskimi i marchewką.