Ewa gotuje (265)
W skrócie
Odcinek poświęcony potrawom regionalnym. Prowadząca przyrządzi dania z kuchni małopolskiej: zalewajkę gotowaną na ozorach wieprzowych, maczankę po krakowsku oraz ziemniaki rumowo-kokosowe.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
W tym odcinku królują regionalne potrawy. Prowadząca przygotuje dania z kuchni małopolskiej. Rozpocznie od zalewajki, ugotowanej na ozorkach wieprzowych. Następnie zrobi maczankę po krakowsku, która przed laty była ulubionym przysmakiem dorożkarzy. Na deser zaserwuje ziemniaczki rumowo-kokosowe.