Ewa gotuje (253)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

W dzisiejszym odcinku na stole królować będą warzywa, które jesienią są najsmaczniejsze. Ewa Wachowicz przygotuje krem z białych jarzyn i gratin - czyli zapiekankę z cienko pokrojonych ziemniaków.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

W dzisiejszym odcinku na stole królować będą warzywa, które jesienią są najsmaczniejsze. Ewa Wachowicz przygotuje krem z białych jarzyn, gratin - czyli zapiekankę z cienko pokrojonych ziemniaków, podaną z gulaszem wieprzowym i szybką sałatką z papryki. Na deser prowadząca poda ciasto imprezowe z dużą ilością alkoholu.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...