Ewa gotuje (252)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz przyrządza potrawy z ziemniakami w roli głównej. Gotuje rosół z obierkami, które są pełnowartościowym pożywieniem, oraz ziemniaczane koszyczki z grillowanym kurczakiem i sosem kurkowym.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa Wachowicz zaproponuje potrawy z ziemniakami w rolach głównych. Tym razem prowadząca nie przyrządzi powszechnie znanych kartoflanych dań typu: frytki, purée, kartoflanka czy placki ziemniaczane. Zamiast tego przygotuje rosół z obierkami, które - choć zazwyczaj trafiają do kosza - są pełnowartościowym pożywieniem, oraz ziemniaczane koszyczki z grillowanym kurczakiem i sosem kurkowym. A na deser gospodyni programu zaserwuje tartę Tatin, czyli odwrócone ciasto pieczone na patelni.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...