Ewa gotuje (251)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz zaprasza na potrawy, które przyrządza się w ogniu. Zacznie od warzywnych prażonek przygotowywanych w żeliwnym kociołku, które mogą być podawane jako potrawa samodzielna lub dodatek.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na potrawy, które przyrządza się w ogniu. Zacznie od warzywnych prażonek przygotowywanych w żeliwnym kociołku, które mogą być podawane jako potrawa samodzielna lub dodatek do dania głównego. Następnie zaserwuje szaszłyki wołowe w towarzystwie domowych ogórków małosolnych. Na deser Ewa przygotuje bezę z kremem kokosowym, malinami i musem malinowym.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...