Ewa gotuje (250)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Koniec lata to czas, gdy dojrzewają śliwki. Ewie Wachowicz udało się także kupić rabarbar. Prowadząca zacznie od zupy z węgierek i rabarbaru. Później przyrządzi pyszne roladki schabowe.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Koniec lata to czas, gdy dojrzewają śliwki. Ewie Wachowicz udało się także kupić rabarbar. Prowadząca zacznie od zupy z węgierek i rabarbaru. Później przyrządzi roladki schabowe, faszerowane rukolą, czosnkiem i jarmużem, podane z musem rabarbarowym. A na deser upiecze ciasto z rabarbarem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...