Ewa gotuje (247)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz na śniadanie usmaży kokosowy omlet z truskawkami. Następnie przyrządzi indyka na zielonej łące, czyli filet pieczony w szynce podany na makaronie. Na koniec przygotuje wytrawne muffinki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Tym razem Ewa Wachowicz zacznie wyjątkowo od słodkości, a skończy na wytrawnych przysmakach. Najpierw będzie słodkie śniadanie, następnie wytrawne danie główne, a na końcu intrygujący deser. Na początek prowadząca usmaży kokosowy omlet z truskawkami. Następnie przyrządzi indyka na zielonej łące, czyli filet pieczony w szynce podany na makaronie z pysznym sosem. Na koniec przygotuje wytrawne muffinki z marchewką.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...