Ewa gotuje (240)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

W Wielką Sobotę gospodyni programu Ewa Wachowicz przygotuje świąteczny schab w rozmarynie faszerowany żurawiną. Na deser będą wielkanocne mazurki z makiem i bakaliami, pieczone na cieście drożdżowym.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

W Wielką Sobotę gospodyni programu Ewa Wachowicz przygotuje świąteczny schab w rozmarynie faszerowany żurawiną. Najczęściej mięso to podaje się z sosem grzybowym lub musztardowym. Tymczasem prowadząca zaproponuje nieco zaskakujący sos z kaparami i anchois, a do tego placuszki z kalafiora. Na deser będą wielkanocne mazurki z makiem i bakaliami, pieczone na cieście drożdżowym.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...