Ewa gotuje (238)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca przygotuje zupę cygańską na domowym bulionie, z dodatkiem ziemniaków, papryki i wędliny. Jako danie główne zaserwuje przepiórki upieczone w boczku. Na deser upiecze ciasto ze szpinakiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa Wachowicz przygotuje pożywną zupę cygańską na domowym bulionie, z dodatkiem ziemniaków, papryki i wędliny. Jako danie główne zaserwuje przepiórki upieczone w boczku. Z kolei na deser upiecze ciasto ze szpinakiem, zwane runo leśne. Deser jest bardzo szybki w przygotowaniu i z pewnością zrobi wrażenie na gościach. Rzeczywiście bowiem przypomina runo - szpinak imituje mech, okruszki przypominają ściółkę, a ziarna granatu - czerwone jagody.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...