Ewa gotuje (226)

magazyn kulinarny Polska 2014  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz proponuje potrawy bez glutenu - tortillę, pastę z fasoli oraz babkę na mące migdałowej i ziemniaczanej. Na danie główne zaserwuje tataki wołowe, chutney z winogron oraz purée.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz, Miss Polonia 1992, a obecnie producentka i dziennikarka telewizyjna, przybliża widzom zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.

W tym odcinku Ewa Wachowicz proponuje potrawy bez glutenu. Widzowie zobaczą, jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej, pastę z fasoli oraz babkę na mące migdałowej i ziemniaczanej. Na danie główne prowadząca zaserwuje tataki wołowe, chutney z winogron oraz purée z zielonego groszku.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...