Ewa gotuje (236)

W skrócie
Ewa Wachowicz przygotowuje grochówkę gotowaną na wędzonych żeberkach wieprzowych. Na drugie danie serwuje kotlety mielone z dorsza i kartofli podane na roszponce z pikantnym dipem, a na deser sernik.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz przygotowuje tradycyjną grochówkę, gotowaną na wędzonych żeberkach wieprzowych. Na drugie danie serwuje dość nietypowe kotlety mielone z dorsza i kartofli, podane na roszponce z pikantnym dipem. Natomiast na deser prowadząca upiecze sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie, czyli ciasto będące połączeniem polskiego serownika z amerykańskim ciastem w stylu brownie.