CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 28.06.2025
6:00 |
![]() Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
|
---|---|
6:40 |
![]() Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
|
7:15 |
|
8:00 |
![]() Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
8:25 |
![]() Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
8:55 |
![]() Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
|
9:55 |
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
|
10:25 |
![]() Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
|
10:50 |
Szefowa kuchni Sachie Nomura wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Sachie gotuje również wybrane dania.
|
11:20 |
W pierwszym odcinku programu Fred uda się do najstarszej włoskiej kawiarni, zarekomendowanej przez Angelę Hartnett. Szefowa kuchni zabierze go także na obiad do swojej ulubionej weneckiej restauracji.
|
12:25 |
Jamie Oliver odkrywa gwarne targi Tbilisi, knajpki i słynny winiarski region - Kachetię. Podpatruje lokalnych kucharzy i próbuje tradycyjnych potraw, takich jak chinkali i czakapuli.
|
13:25 |
![]() W codziennym pędzie trudno jest znaleźć czas i pomysły na smaczne posiłki. Jamie Oliver zdradza przepisy na dania, które można przyrządzić szybko i bez wysiłku m.in. potrawy pieczone na blasze.
|
14:25 |
![]() W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
|
14:55 |
![]() Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów.
|
15:25 |
![]() Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
|
15:55 |
![]() Martyna Chomacka dzieli się przepisami na obiady. Pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne czy jednogarnkowe.
|
16:25 |
![]() Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
|
17:00 |
![]() Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
|
17:30 |
![]() W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
|
18:00 |
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
|
19:00 |
![]() Brytyjski kucharz Ainsley Harriott odkrywa nowe smaki na słonecznej Malcie, łączącej wpływy południowej Europy i krajów arabskich. Inspiruje się lokalnymi potrawami do stworzenia własnych przepisów.
|
20:00 |
![]() Brytyjski kucharz Ainsley Harriott odkrywa nowe smaki na słonecznej Malcie, łączącej wpływy południowej Europy i krajów arabskich. Inspiruje się lokalnymi potrawami do stworzenia własnych przepisów.
|
20:55 |
![]() Mistrz sztuki kulinarnej udaje się w podróż po Prowansji. Przemierza okolicę swoim renault, odwiedzając lokalnych producentów żywności. Do jego kuchni trafiają świeże ryby, mięsa i nabiał.
|
21:45 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
|
22:15 |
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
|
22:45 |
![]() Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. W tym odcinku skupi się na daniu często goszczącym na polskich stołach - kotlecie schabowym.
|
23:15 |
![]() Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów.
|
23:45 |
![]() Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
|
0:15 |
![]() Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
|
0:45 |
![]() Mistrz sztuki kulinarnej udaje się w podróż po Prowansji. Przemierza okolicę swoim renault, odwiedzając lokalnych producentów żywności. Do jego kuchni trafiają świeże ryby, mięsa i nabiał.
|
1:40 |
![]() Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
|
2:10 |
![]() Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak z krewnymi i przyjaciółmi zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
|
2:45 |
Szef kuchni Aleksander Baron i vloger Damian Kordas wyruszają w podróż w celu stworzenia unikatowej kulinarnej mapy Polski. Odwiedzą polecane restauracje oraz poznają tajniki kucharzy z całego kraju.
|
3:15 |
![]() Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego dania ze wskazanych im produktów. O wygranej zadecydują goście.
|
3:45 |
![]() Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego dania ze wskazanych im produktów. O wygranej zadecydują goście.
|
4:20 |
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
4:55 |
![]() Agata Stankiewicz upiecze pięknie zdobioną kruchą szarlotkę z korzennymi nutami cynamonu i imbiru. Usmaży również bardzo proste w przygotowaniu racuchy z konfiturą z truskawek.
|
5:30 |
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.