ABC gotowania - kuchnia turecka: Desery (10)
magazyn poradnikowy Polska 2022

W skrócie
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Desery (8)
So, 26.04 13:25
ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo do kebaba (1)
Nd, 27.04 1:40
ABC gotowania - kuchnia grecka: Desery (8)
Wt, 29.04 22:25
ABC gotowania - kuchnia turecka: Street food (2)
Nd, 04.05 1:40
ABC gotowania - kuchnia amerykańska: Desery (6)
Śr, 07.05 22:25