ABC gotowania - kuchnia turecka: Desery (10)
magazyn poradnikowy Polska 2022
W skrócie
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
Oglądaj w telewizji
Czw 30.10 3:20
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.2 (8)
Wt, 28.10 3:20
ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo tureckie (9)
Śr, 29.10 3:20
ABC gotowania - kuchnia amerykańska: Desery (6)
Śr, 29.10 6:35
ABC gotowania - kuchnia meksykańska: Desery (10)
Pon, 03.11 6:35
ABC gotowania - kuchnia grecka: Desery (8)
Pt, 07.11 6:35
ABC gotowania - kuchnia francuska: Desery (8)
So, 08.11 8:25