Jakubiak rozgryza Polskę 2: Kluski (5)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Prowadzący ujawnia m.in. jak przygotować idealny polski rosół, chłodnik, grochówkę czy ozorki. Przyrządza własne wersje tych potraw, inspirując się przepisami lokalnych kucharzy i gospodyń.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
Twórcy
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grochówka (6)
Pon, 27.10 11:05
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Placki (7)
Pon, 27.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grzyby (8)
Wt, 28.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Podroby (9)
Śr, 29.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Kotlety mielone (10)
Czw, 30.10 11:45
i 1 późniejsza emisja