Food NetworkProgram TV na Sobota 2.08.2025
6:00 |
![]() Płatki śniadaniowe są podobno bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Tymczasem test organizacji konsumenckich wykazał, że większość z nich zawiera za dużo cukru, tłuszczu i soli.
|
---|---|
6:35 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
7:35 |
Prowadząca dzieli się swoimi przepisami na trzy wersje puszystej focaccii z aromatycznymi dodatkami oraz na lody czekoladowe z karmelowymi wafelkami.
|
8:10 |
Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
|
|
8:45 |
![]() Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
|
9:45 |
![]() Uczestnicy rywalizacji szykują dania, wykorzystując produkty typowe dla różnych krajów. Gościem specjalnym wydania jest Robert Makłowicz. Podróżujący kucharz wspiera dzieciaki podczas konkurencji.
|
11:20 |
![]() Mateusz to zawodowy pisarz, który wydaje powieści szpiegowsko-sensacyjne. Oprócz tego śpiewa w zespole i komponuje. Mateusz szuka bratniej duszy, dojrzałej kobiety o bogatym wnętrzu.
|
12:20 |
![]() Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
12:55 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
13:30 |
![]() Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
|
14:05 |
![]() Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
|
14:40 |
Brian Malarkey zleca zawodnikom pierwsze zadanie. Uczestnicy mają stworzyć w ciągu 30 minut danie, łączące słodkie i słone smaki. W spiżarni znajdują się jednak tylko słone składniki.
|
15:40 |
![]() Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
|
16:15 |
![]() Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
|
16:50 |
![]() Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
|
17:50 |
Bobby Flay, Anne Burrell i Jet Tila wybierają zawodników do swoich drużyn BBQ. Mają za zadanie mistrzowsko przygotować grillowane potrawy, ale muszą się też zmierzyć ze sztuką wędzenia.
|
18:50 |
![]() Prowadząca przyjrzy się gotowym przekąskom: koreczkom rybnym, przystawkom serowym, salsom i dipom. Wiele spośród tych produktów jest źle oznakowanych. Następnie doradzi w wyborze garnków.
|
19:30 |
![]() Szef kuchni Malcolm Goh i DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Próbują ulicznych potraw, a potem - inspirując się nimi - tworzą swoje dania.
|
20:05 |
![]() Szef kuchni Malcolm Goh i DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Próbują ulicznych potraw, a potem - inspirując się nimi - tworzą swoje dania.
|
20:40 |
![]() Szef kuchni Malcolm Goh i DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Próbują ulicznych potraw, a potem - inspirując się nimi - tworzą swoje dania.
|
21:15 |
![]() Daniel był menedżerem w kilku warszawskich restauracjach. W rodzinnej Łodzi otworzył Bistro Oliwka. Miała to być restauracja z włoskim menu. Optymizm i wiara w sukces szybko opuściły właściciela.
|
22:20 |
![]() Małgorzata i Adam prowadzą Bar na Szybkiej. Przez pewien czas restauracja przynosiła zyski - klientelę stanowili pracownicy pobliskiego biurowca. Niestety, firma zmieniła siedzibę, a lokal opustoszał.
|
23:20 |
Prowadząca dzieli się swoimi przepisami na trzy wersje puszystej focaccii z aromatycznymi dodatkami oraz na lody czekoladowe z karmelowymi wafelkami.
|
23:55 |
Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
0:30 |
![]() Płatki śniadaniowe są podobno bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Tymczasem test organizacji konsumenckich wykazał, że większość z nich zawiera za dużo cukru, tłuszczu i soli.
|
1:05 |
![]() Katarzyna Bosacka zbada wpływ jedzenia zup na organizm. Przeczyta przygotowany przez Inspekcję Handlową raport, z którego wynika, że gotowe zupy sprzedawane w sklepach mogą szkodzić.
|
1:40 |
![]() Mateusz to zawodowy pisarz, który wydaje powieści szpiegowsko-sensacyjne. Oprócz tego śpiewa w zespole i komponuje. Mateusz szuka bratniej duszy, dojrzałej kobiety o bogatym wnętrzu.
|
2:40 |
![]() Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
3:35 |
![]() Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
4:30 |
![]() Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
|
5:05 |
![]() Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.